Staatssecretaris van Financiën tekent belastingverdrag met China

Minister Ploumen (Buitenlandse Handel) was drie weken geleden ook al in China, maar volgens Weekers heeft zijn bezoek een andere focus. ”Het gaat nu om het belastingverdrag. Daar hebben we de afgelopen paar jaar aan gewerkt, om ervoor te zorgen dat China goed zaken kan doen bij ons, en andersom.”

In het verdrag is afgesproken dat China de bronheffing van 10 naar 5 procent brengt voor handel met Nederland. Ook zijn er goede anti-misbruik bepalingen en wisselen de douane en de Belastingdienst informatie uit.

Hoofdkantoren
Daarnaast probeert Weekers Nederland te verkopen aan de Chinezen. ”Vanmiddag geef ik een seminar aan 150 potentiële investeerders en adviseurs.” Weekers richt zich op een specifieke doelgroep: hoofdkantoren. ”Daar is Nederland heel gunstig voor: een goede geografische positie, de haven van Rotterdam die nog altijd de grootste haven van Europa is en de luchthaven Schiphol die verbinding heeft met de hele wereld.”

Met name bedrijven in de agribusiness zijn interessant. ”Daar is Nederland buitengewoon goed in en men heeft er in China ook veel belangstelling voor. En behalve hoofdkantoren is Nederland ook interessant voor distributieactiviteiten, marketing, sales en financiering.”

Bron: 31 mei 2013 -> www.bnr.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.