PlasBossinade en Li China Service bundelen hun krachten voor ‘China-business’

P E R S B E R I C H T

J

Groningen/Utrecht, 16 mei 2013 – Het Groningse kantoor PlasBossinade advocaten en notarissen en Li China Service van de Groningse advocaat Di Yung Li bundelen per 16 mei 2013 hun krachten. Daarmee biedt deze samenwerking niet alleen in Noord-Nederland, maar ook in de rest van Nederland, hoogwaardige juridische en fiscale dienstverlening aan Nederlandse en Chinese bedrijven die actief zijn op het vlak van ‘China-business’.

De Europese Unie is voor China een belangrijke handelspartner. Binnen de EU staat Nederland, na Duitsland, al enkele jaren op de 2e plaats. Dat biedt kansen en mogelijkheden. Ondanks de economische situatie is er nog steeds een groei van Nederlandse bedrijven die zaken doen of willen doen met China en van Chinese bedrijven die zaken doen in Nederland. Ook is er een toenemende behoefte aan juridische en fiscale diensten vanuit de Chinese gemeenschap in Nederland.

Li China Service
Di Yung Li is oprichter van Li China Service, dat zich specifiek richt op juridisch advies en ondersteuning bij ‘China-business’ in Nederland. Daarnaast is Di Yung Li partner bij het Groningse kantoor Li & Van Wieringen advocaten en belastingadviseur. Li China Service beschikt over kantoorruimten in Groningen en de Randstad, zodat Chinese en Nederlandse bedrijven landelijk bediend kunnen worden. Di Yung Li heeft zowel Nederlands als Chinees sprekende medewerkers in dienst. Hij is van Chinese afkomst, Nederlands is zijn moedertaal, maar hij beheerst ook vloeiend het Chinees-Mandarijn. Verder beschikt hij over een uitgebreid netwerk binnen de Chinese gemeenschap in Nederland, het Chinese bedrijfsleven in de Randstad en in China zelf. Op termijn gaat Li China Service ook samenwerken met andere disciplines.

PlasBossinade
Het internationaal zaken doen is cruciaal voor het Nederlandse bedrijfsleven. Dat vraagt een goede voorbereiding en goede juridische begeleiding. “PlasBossinade heeft hier veel ervaring mee”, aldus Jan Leo de Hoop, bestuursvoorzitter van PlasBossinade. “Naast de puur Nederlandse zaken adviseren wij ook over de juridische aspecten van internationale kwesties, stellen wij internationale contracten op en staan wij cliënten bij in internationale geschillen. Diverse cliënten onderhouden een actieve relatie met Chinese bedrijven. Ook zien wij dat Chinese bedrijven geïnteresseerd zijn om in Nederland een onderneming over te nemen of op te zetten. Bij het zaken doen met Chinezen is begrip voor de cultuur erg belangrijk. Di Yung Li spreekt niet alleen de taal maar kent ook de cultuur. Bovendien heeft hij contacten in China en een groot, en voor ons aanvullend, netwerk in Nederland. Hierdoor kunnen wij aan onze cliënten iets extra’s bieden.”

Krachten bundelen
Di Yung Li is ook verheugd over de samenwerking met PlasBossinade: “Wij zochten al een tijdje naar verbreding van onze expertise om onze cliënten optimaal te kunnen bedienen. Die vonden wij in het full service kantoor PlasBossinade. Dit kantoor is gerenommeerd in Noord-Nederland en bestrijkt met haar 45 professionals onder één dak veel juridische specialismen en heeft bovendien fiscale en financiële specialisten in huis. Door het bundelen van onze krachten kunnen we op het vlak van ‘China-business’ landelijk opereren. Hierdoor versterken wij elkaar en dat is zeker een meerwaarde voor onze Nederlandse, Chinese en andere internationale opdrachtgevers.”
Verder is Di Yung Li ondermeer voorzitter van het Inspraakorgaan Chinezen (IOC), een landelijk platform voor overleg tussen de Chinese gemeenschap en de Nederlandse overheid. Li vult aan: ”Zaken doen met Chinezen gaat heel vaak via het informele circuit. Daar liggen kansen voor ons.”


Noot aan de redactie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.